Becsurrant pár csepp plusz? A MOL megmondja, mit tegyen

Az ötven liter feletti tankolásnál a piaci árat kell fizetni, ami pár liternél is már húszezer forint pluszköltséget jelent. A Mol az rtl.hu-nak írta meg, mit lehet ilyenkor tenni.

2022. június 25., 12:14

Szerző:

A Mol benzinkútjain péntektől már csak maximum ötven litert lehet tankolni a hatósági áras benzinből, és ha valaki annál többen tölt bele a tankban, az egész tankolásért a piaci árat kell kifizetnie. A kútoszlopok azonban egyelőre nem állítják le a tankolást ötven liternél, így könnyen előfordulhat, hogy valaki véletlenül átcsúszik az ötven literes határon. 

Az AutóSámán YouTube-csatornájára felkerült videóból kiderült, hogy tízezrek bukhat az, aki nem figyel.


A videóban az látható, amint a videós egy Mol-kútnál – már a szigorítások bejelentése után – teszteli, hogy megáll-e a kútoszlop órája (vagy jelez-e bárhogyan), ha több mint 50 litert tankol. Nem jelezett, és nem állt meg, így az 53,6 litert vételező autósnak a teljes tankolási mennyiségre piaci árat kellett fizetnie, 45 143 forintot. Azaz az autós a kísérlettel 20 ezer forintot bukott.

A Mol az rtl.hu kérdésére elmondta, a kútoszlopok mechanikai átállítása folyamatosan zajlik, a cégnek azonban több mint 470 töltőállomása van, ezért a teljes átállás néhány napot igénybe vesz, legkésőbb jövő hét első felében befejeződik. A cég egyben jelezte, hogy kártalanítják azokat, akik benézték a mai szabályokat.

A Mol közölte:

Ha valaki ma még nem tájékozódott, nem olvasta el a kiírást, és 50 liter felett tankolt, akkor ha jogosult hatósági árra, természetesen az 50 liter feletti tankolására is hatósági árat alkalmazunk. Ha ez valami folytán nem így történt, abban az esetben a Mol ügyfélszolgálatán érdemes jelentkezni, haladéktalanul kártalanítjuk.

 (Kiemelt kép: A benzinárak egy washingtoni benzinkúton 2022. május 26-án. Fotó: Nicholas Kamm / AFP)

10:48

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.