A vendéglátósok kompenzációt várnak, amiért februártól SZÉP-kártyával is lehet élelmiszert vásárolni

A CBA kommunikációs igazgatója üdvözlte a kormányzati döntést. 

2022. január 8., 08:03

Szerző:

Kompenzációt vár a kormánytól a szolgáltató szektor – erről a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke beszélt az ATV híradójának.

A kormány döntésének értelmében februártól élelmiszert is lehet majd SZÉP-kártyával vásárolni. Baldauf Csaba, a vendéglátósokat tömörítő szervezet elnöke szerint ez az intézkedés a koronavírus-járvány által leginkább sújtott szolgáltató-szektort érinti hátrányosan.

A CBA kommunikációs igazgatója ellenben üdvözlte a kormányzati döntést. 

(Kiemelt kép: A Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtásra kerülő Széchenyi Pihenőkártyák (SZÉP-kártya), amelyek a Pénzjegynyomdában készültek Fotó: Pénzjegynyomda/MTI)

16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.