A KSH közzé tette a legjobban fizető állások rangsorát

A toplista élén légiforgalmi irányító áll, de már a szakorvosok is felférnek a dobogóra.

2023. november 11., 08:31

Szerző:

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) évek óta rangsorolja a teljes munkaidőben dolgozók bruttó átlagkeresete alapján a legjobban kereső állásokat. A novekedes.hu cikkéből kiderül, hogy a legjobban a légiforgalmi irányítók keresnek, havonta csaknem 2,3 millió forintot, de ott vannak az élbolyban a szakorvosok, a sportolók, a bírók, illetve a poltikusok, a brókerek és az IT-szakemberek is.

A lap szerint szinte lehetetlen megjósolni, hogy a következő években az egyre fejlettebb mesterséges intelligencia mely szakmákból fogja szinte teljesen kitúrni az embereket. Pár éve a jóslatok még arról szóltak, hogy a sofőröknek van az egyik legtöbb félnivalójuk, ám most úgy tűnik, hogy az irodai alkalmazottak sincsenek biztonságban. 

Teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete a legjobban kereső foglalkozásoknál 2022-ben [Ft/fő/hó]:

 

 

(Kiemelt kép: Hamed Taha/Unsplash)

12:17

Noha a fenntarthatóság fontos szempont a befektetési döntések meghozatalakor, a befektetők 94 százaléka szerint a fenntarthatósági teljesítményről szóló vállalati jelentések megalapozatlan állításokat tartalmaznak – áll a PricewaterhouseCoopers (PwC) 2023-as globális befektetői felmérésében.

2023. december 4., 10:49

Orbán Gábor idén tavasszal, egy kifejezetten turbulens energiapiaci helyzetben fogadta el a felkérést az MVM Partner vezetésére. Elsődleges célja az, hogy a társaság eredménytermelő képessége tovább erősödjön. Ehhez pedig az üzleti spektrum szélesítésére van szükség mind a regionális jelenlét, mind a működési területek tekintetében.