A kormány szerint nem baj, hogy török lesz a negro, így is van munkahely dögivel Győr környékén

2018. október 9., 10:19

Szerző:

Egy olyan megyéből visznek el egy gyárat, ahol folyamatosan jönnek létre új munkahelyek – ez volt a kormány válasza, amikor megkérdezték, mit tettek, hogy ne kerüljön külföldre a győri cukorkagyár – írja a hvg.hu.

Mit tett a kormány, hogy ne költöztessék külföldre a Negro gyártását? Erről adott be írásbeli kérdést Mesterházy Attila, miután kiderült, hogy a Győri Keksz Kft. által üzemeltetett cukorkagyár működése megszűnik, 

ezután Törökországban készül a Negro.

A kormány nevében Magyar Levente államtitkár válaszolt, de arról egyetlen mondatot sem írt, amiről az MSZP-s képviselő kérdezte.

Megírta viszont azt, hogy az élelmiszeripar nagyon sok befektetőt vonz Magyarországra, különösen Győr-Moson-Sopron megyébe. Állítását imponáló adatokkal igyekezett alátámasztani.

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.