43 sörfőzde lesz a Kolosy téri piac helyén

2018. január 18., 17:46

Szerző:

A kézműves sörök csarnokává alakítaná a Kolosy téri piacot Gerendai Károly – írja a ma a megjelent HVG. Gerendai a  Sörcsarnok Ingatlanhasznosító Kft. nevű projektcéggel vesz részt az Óbuda-békásmegyeri önkormányzat által kiírt pályázaton.

A Kolosy téri piac – ma
Fotó: 3.kerulet.ittlakunk.hu

Gerendai elmondta: a 43, zömében összenyitható üzlethelyiségben a főzdék elvitelre és helyben fogyasztásra is árulhatnák termékeiket, a központi csarnokban pedig egész évben sörfesztivál-hangulat javítja majd a közérzetet. 

Számításaik szerint 130 millió forintot kell költeni az épületre, azután adják bérbe az egyes helyiségeket, a jelenlegi bérlőknek menniük kell, mert a helyhatóság szerint nem tudnának megfelelni az új elvárásoknak A tervek szerint őszre már meg is nyílna a sörcsarnok.

Mint azt korábban a 168 óra megírta, az önkormányzat „food hallként” képzelte el az évi 30 milliós veszteséget termelő piacot, éttermekkel, minőségi ételstandokkal. A pályázati felhívás más azonban profilt is lehetővé tesz. 

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.