Völner a feleségének: „Tudok olyat mondani, hogy egy-két embernek meginogjon a széke”

A Blikk több hanganyag birtokába jutott a Völner-Schadl üggyel kapcsolatban, amelyből többek közöttt kiderült, hogy Völnernek vannak olyan információi, amelytől „meginogna egy-két ember széke”.

2023. január 23., 10:57

Szerző:

Több hanganyag jutott a Blikk birtokába: a felvételeken többek között az hallható, hogy hogyan beszéltek egymás között a Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár, illetve a Schadl György, a bírósági végrehajtói kar elnöke nevével fémjelzett korrupciós ügy vádlottjai.

A felvételeken több telefonbeszélgetés hallható. Az egyiken Schadl György és „mindenese” beszélget, amelyen Schadl arra kéri az M. fedőnevű ismerősét, hogy valamikor elmehetne a harmadik kerületbe, hogy odaadjon „egy hármast” egy szatyorban valamilyen „viszonylag normális piával”, azért, hogy ezt odaadja a „szokásos barátjuknak”.

Miután Völner gyanúsított lett, házkutatást tartottak nála, valamint több értéket és autókat is lefoglaltak tőle és gyerekeitől. Emiatt nejének egy erős véleménye alakult ki az ügyészekről – ahogy Völner neki, ahogy kiderült az egyik telefonbeszélgetésükből:

Völner: „Szia hívtál?”
Völnerné: „Igen, csak egy pillanatra. De igazából nem tudom. A Porschét azt elvitték.”
V.: „Elvitték, nagyon kedvesek.”
Völnerné: „Figyelj, Pali, ezek rohadt mocskok, ezek rohadt patkány mocskok!… Ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit.”
V.: „Lehet, hogy fogok is.”
Völnerné: „Ja, ja. Most már lehet, hogy itt az ideje, úgyhogy beszéljétek meg az ügyvéddel!”
V.: „Tudok olyat mondani, hogy egy-két embernek meginogjon a széke.”

A már letartóztatásban Schadl György neje és családtagjaik közötti telefonbeszélgetés is kiszivárgott, amelyben a telefonáló felek igyekeztek úgy beszélni, hogy a lehallgatóik ne értsék meg őket – viszont ebbe ők is belezavarodtak. Így történt ez, amikor Schadlné és Schadl apja az ékszereket, többmilliós órákat berakták egy bank széfjébe, akkor azt biztosításnak nevezték el. Viszont csak rajtuk kívül senki nem értette a virágnyelvet.

Schadl nejének anyja: „Na, elintézted a széfet?”
Schadlné: „Anya, olyat nem intéztem. Biztosítást csak.
Schadl nejének anyja: „Ja, jó.”
Schadlné: „Miről beszélsz?”
Schadl apja: „Figyelj csak, ha jöttök, a széfkulcsot hozd már el légy szíves, mert azt hétfőre le kell adnom.”
Schadlné: „Aha, de nincs nálam széfkulcs, de meg lehet nézni.
Schadl apja: „De van, van nálad egy.”
Schadlné: „Nálam nincs, biztos, hogy nincs.”
Schadl apja: „De van nálad egy.”

(Kiemelt képünk: Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Esztergom és térsége fideszes országgyűlési képviselője az Országos Vízügyi Főigazgatóság Erebe nevű kitűzőhajójának vízre bocsátása előtt Nyergesújfalun 2020. július 9-én. A hajó egy új, háromtagú flotta része, a járműveket a győri, a budapesti és a bajai vízügyi igazgatóságok fogják használni. A kitűzőhajók feladata, hogy bóják kihelyezésével jelöljék a biztonságos mélységű útvonalat a hajók számára. Aszály idején a lapos hajófenéknek és kis merülésüknek köszönhetően bevethetőek ott is, ahol a nagyobb hajók már megfeneklenének. A hajók orrát úgy alakították ki, hogy a legkomolyabb jégzajlásnak is ellenálljon, így jeges ár, vagy nagyobb mennyiségű uszadék érkezésekor is használhatóak. MTI/Mohai Balázs)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.