Videó: tini lányok raboltak ki egy külföldit Budapesten

Az ügyészség indítványa is megszületett az ügyben. 

2022. február 10., 10:22

Szerző:

Egy gyorsétteremben rabolt ki egy 12 és egy 14 éves lány egy külföldit. Az ügyészség javítóintézet alkalmazását és fiatalkorúak fogházbüntetésének kiszabását indítványozza velük szemben, olvasható az ügyészség közleményében. 

A vádirat szerint az elkövetéskor 12 és 14 éves lányok – még 2018. október 4-én, az esti órákban erőszakkal szereztek meg egy mobiltelefont. Az V. kerületben, egy gyorsétteremben a 14 éves lány az egyik pénztárnál várakozó olasz állampolgárhoz lépett és angolul megkérdezte az időt. A sértett megmutatta a karóráját, azonban a vádlott közölte vele, hogy az időt a telefonján akarja megtekinteni. A sértett a kérésre elővette zsebéből a mobiltelefonját, majd azt felmutatta, mire a fiatalkorú elkapta a kezét, és a készüléket ki akarta csavarni.

A sértett a telefont nem engedte el, mire a 12 éves lány is odalépett, aki szintén ki akarta tépni a telefont a sértett kezéből. Mivel ez nem sikerült, együttes erővel egy közeli oszlophoz nyomták a sértettet, akinek a nyakát a 14 éves vádlott elkezdte szorongatni.

A bántalmazás hatására a lányok végül megszerezték a telefont, amellyel a 14 éves lány kiszaladt az étteremből, a sértett pedig követte. A 12 éves elkövető a kijáratnál a megtámadott pulóverének nyakát megfogta, ezzel őt visszatartotta. A sértett kiabálására a szintén az étteremben tartózkodó társasága felfigyelt a rablásra, majd a 14 éves lány után futottak, aki az elorzott telefont a földre dobta.

Íme az esetről készült videofelvétel: 

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege vádat emelt a két lány ellen, társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt. Az ügyészség a fiatalabb lány javítóintézeti nevelésének elrendelését és társa fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélését indítványozza.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton/168.hu)