Videó: szándékos gázolásig fajult két társaság vitája Pécsen

Kéziszerszámokkal, valamint bozótvágó karddal esett egymásnak két társaság Pécs belvárosában. A vita odaáig fajult, hogy az egyik társasághoz tartozó kék személyautó a riválisok közé hajtott, és több embert elgázolt.

2024. május 18., 14:04

Szerző:

Szándékos gázolásig fajult két társaság vitája Pécs belvárosában pénteken – írja a 24.hu.  Az ATV híradó birtokába jutott felvételen jól látszik, ahogy két csapat hangosan vitatkozva üvöltözik egymással a város központjában.

Az egyik társaság kéziszerszámokkal, riválisa pedig bozótvágó karddal demonstrálja erejét, amikor váratlanul megjelenik egy kék személyautó, amely a járdára hajtva nagy sebességgel a riválisok közé hajt. Egyikük ekkor felrepül, de a gépjármű egy másikat is eltalál.


Ekkor azonban nincs vége az ámokfutásnak: az autó egy gyors kanyar után ismét megpróbálja elgázolni riválisait. Később visszatér, ekkor a parkoló másik oldalán álló másik csoport egyik tagja beszáll az autóba, majd elhajtanak. A két elgázolt férfit a Pécs Aktuál információi szerint a sürgősségire szállították, állapotuk nem életveszélyes.

Az RTL Híradójának Popovics Dejan, a Baranya Vármegyei Rendőrfőkapitányság szóvivője elmondta: két társaság szólalkozott össze, majd lapátokkal és machetével felfegyverkezve fenyegették egymást. Időközben érkezett egy autó, amely az egyik társaság két tagját szándékosan elütötte. Az áldozatok sérüléseiknek vizsgálata, és az eset körülményeinek tisztázása is folyamatban van. A Baranya Vármegyei rendőr-főkapitányság az eset kapcsán több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított nyomozást.

A történtek után a rendőrök hajtóvadászatot indítottak, és rövid időn belül elfogták az autóval menekülő párost, majd előállították őket a rendőr-főkapitányságra, és megkezdték kihallgatásukat. A rendőrség honlapján közölt információk szerint a társaság többi, szökésben lévő tagjait is hamar azonosítani tudták a nyomozók, és péntek délután lakásukon el is fogták a gázolós társasághoz köthető, lapáttal felfegyverkezett két férfit.

A 25 éves gázolót több emberen elkövetett emberölés kísérlete, míg az autójába később beülő 40 éves férfit bűnpártolás miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Az esettel kapcsolatban a rendőrök csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt is eljárást indítottak, amelyben összesen öt embert hallgattak ki. A gázoló mellé később beülő férfit, tovább a két, lapáttal fenyegető 37 és 35 éves férfiakat, valamint a kórházból előállított 42 férfit és 21 éves fiát is. A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság mindannyiukat őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatásukra.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

A Schadl–Völner-ügy nyolcadrendű vádlottját februárban jogerősen elítélték, mert bevallotta, hogy kenőpénzt fizetett Schadl Györgynek, a végrehajtói kar volt elnökének. A bíróság ötmillióról két és félmillió forintra csökkentette a kiszabott pénzbüntetését, ugyanakkor közben a nyolcadrendű vádlott 73 millió forintos osztalékot vett ki a végelszámolás alatt álló irodájából.

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.