Videó: autós üldözés után kapták el az embercsempészt

A rendőrség fedélzeti kamerája rögzítette azt az autós üldözést, amely Veszprém vármegyén keresztül zajlott. Végül Márkó külterületén sikerült az útról leszorítani a kistehergépkocsit, amelyben 18 szír állampolgár volt. A svéd embercsempészt őrizetbe vették.

2023. május 20., 19:00

Szerző:

Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján a Veszprém vármegyei rendőrök 2023. május 18-án 8 óra 30 perc körül Márkó térségében akartak megállítani egy magyar rendszámú kistehergépkocsit. A sofőr azonban nem tett eleget a rendőri jelzésnek és továbbhajtott, majd elvesztette uralmát a jármű felett és az út melletti szalagkorlátnak ütközött. A sofőr ezután kiugrott az autóból, majd futásnak eredet, de nem jutott messzire, pár méter után az egyenruhások elfogták – számol be róla a police.hu.

A rendőrautó fedélzeti kamerája rögzítette a filmbe illő üldözést:

A gépkocsit egy 43 éves svéd férfi vezette, és a jármű rakterében az egyenruhások 18 személyt találtak, akik mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A 43 éves svéd sofőrt a rendőrök elfogták és előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult nyomozás a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. 

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(Kiemelt képünk forrása: Youtube)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.