Vett egy 250 kilós tigristetemet, elrejtette otthon, rosszul járt

A 250 kilós tetemet az otthonában rejtegette. 

2021. július 23., 20:30

Szerző:

Két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy férfi Közép-Vietnamban, aki csontenyv készítése céljából vásárolt egy 250 kilogrammos tigristetemet.  A Ha Tinh tartománybeli illetékes bíróság pénteken mondta ki az ítéletet a 49 éves Dinh Nhat Nghe ügyében. A férfi „a vadállatok védelmét szolgáló szabályozások megsértéséért" kapott két év felfüggesztett börtönt, négy év próbaidővel. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a veszélyeztetett fajok közé sorolja a tigrist. A nagymacskára az orvvadászat és a természetes élőhelyeinek elpusztítása jelenti a legnagyobb fenyegetést. 

Nghe január elején vásárolta a 250 kilogrammos tetemet a Ha Tinhnel határos Nghe An tartományban, hogy csontenyvet készítsen, amelyet aztán értékesíteni tud. Három hétig tartó nyomozás után a rendőrség átkutatta a férfi otthonát és megtalálta a tetemet. A férfi esetében enyhítő körülményként értékelte a bíróság, hogy a családja számos elismerésre méltó szolgálatot tett az országnak, és Nghe maga is hozzájárult a szülővárosát érintő fejlesztésekhez, segítette a koronavírus-járvány és a természeti katasztrófák elleni védekezést.

Ha Tinh gyéren lakott területein a helyiek gyakran vásárolnak állattetemeket, köztük tigrisek és majmok maradványait, hogy csontenyvet készítsenek, amelyről úgy tartják, hogy segíti a csont- és ízületi problémák kezelését. Száz grammnyi tigriscsontenyv átszámítva nagyjából 780 dollár (240 ezer forint), míg a majomcsontenyv ára ennek a töredéke.

 

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Kecskeméti Vadaskert)