Vesztegetés és hűtlen kezelés miatt tett feljelentést Kósa Lajos ellen a csengeri örökösnő

Nincs még vége a csengeri örökösnő történetének.

2022. december 9., 10:31

Szerző:

Feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a csengeri örökösnő néven elhíresült P. Mária vesztegetés és hűtlen kezelés ügyében – értesült a Népszava.

P. Mária beadványa szerint egy alföldi vállalkozás, a Kiskun Tender Kft. rajta keresztül küldött Kósa Lajos akkor debreceni polgármesternek 2014-2015 ben több részletben 68,3 millió forintot, hogy Kósa elintézze egy Debrecenben „beragadt”, több száz millió forint kifizetését, ő pedig a Kiskun Tendertől a számlájára érkezett pénzt átadta Kósa Lajosnak – írja a lap.

A feljelentés nem sokkal az után született, hogy a napokban a bíróság – első fokon – igazat adott P. Máriának, akiről Kósa Lajos korábban azt állította, hogy csalásért már elítélték. Ezzel a bíróság szerint a fideszes politikus megsértette a nő jó hírnévhez való jogát. Jelenleg ugyanakkor a mátészalkai járásbíróságon folyamatban van egy eljárás csalás vádjával P. Mária ellen.

(Fotó: MTI | Ujvári Sándor)

Tegnap 19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.