Vécépapír-darabok vezették nyomra a rendőrséget

A nem mindennapi ügyben egy óvoda is érintett. 

2021. december 4., 10:57

Szerző:

„Az elhullajtott vécépapír-darabok vezették el a fővárosi rendőröket annak a férfinak a lakásáig, aki a gyanú szerint egy 21. kerületi óvodából egymillió forint értékben lopott el háztartási eszközöket és festéket” – olvasható a police.hu oldalon.

Egy 24 éves férfi még 2021. november 20-án éjszaka betört egy csepeli óvoda raktárába, ahol körülbelül egymillió forint értékű háztartási eszközöket (mosószert, papírzsebkendőt, WC papírt, törlőkendőt, fertőtlenítő kendőt) és festéket talált. A tárolóból ellopott értékeket bevásárlókocsival tolta haza, de mivel nem végzett a pakolással, másnap este is visszament.

A csepeli rendőröket a betörésről 2021. november 22-én reggel értesítették, akik a helyszínen szétszóródott vécépapír-darabokat fedeztek fel. Ezeket a nyomokat követve jutottak el egy közeli lakáshoz, ahol a feltételezett elkövető mellett az ágyneműtartóban és a padláson az óvodából ellopott árut is megtalálták.

P. Márk budapesti lakos a kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte és elmondta:

„láttam, hogy sok a cucc, ezért elmentem a kuka tárolókhoz, mert ott láttam egy bevásárló kocsit, majd azzal visszamentem az óvodához”

A férfi elmondása szerint  a betörés után aludni akart, „de pár óra múlva már jöttek is a rendőrök”.   

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 21. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte letartóztatását.

(Kiemelt kép: police.hu)

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön elrendelte annak a magyar állampolgárságú nőnek az ideiglenes átadási letartóztatását, akivel szemben bűnszervezetben való részvétel, csalással kapcsolatos bűncselekmények, valamint bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosása  bűncselekmények elkövetése miatt a Catanzaroi Bíróság nyomozási bírája bocsátott ki európai elfogatóparancsot.