Választási csalások miatt jogerős börtönbüntetésre ítélték a korábbi egri polgármesterjelöltet

Bár a szabadságvesztés letöltését két évre felfüggesztették.

2022. január 21., 20:49

Szerző:

Két rendbeli választás rendje elleni bűncselekmény miatt 1 év 6 hónap börtönre ítélték Bódás Biankát, aki a 2019-es önkormányzati választáson harmadik polgármesterjelöltjeként szállt be Egerben vezetésért vívott küzdelembe – írja a HVG az Egri Ügyek értesülése alapján. Az ítélet jogerős, de a szabadságvesztés letöltését két évre felfüggesztették.

A cikk szerint a jelölt ellen a jelenlegi polgármester Mirkóczki Ádám tett feljelentést, miután Bódás lebukott az ajánlások hamisításával. Mirkóczi Ádám 2019-ben a portálnak adott interjújában elmondta:

„Erős a gyanú, hogy a Fidesz aláírásgyűjtő íveiről egyszerűen átmásolták Bódás Bianka íveire az adatokat és valakik odahamisították az aláírásokat is”

Bódás a választáson 249 szavazatot kapott, amivel a voksok 1,2 százalékát szerezte meg.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.