Vádat emeltek egy bűnbanda ellen, akik legalább 68 ezer extasy tablettát csempésztek Magyarországra

2018 nyaráig legalább 68 kilogramm speedet is beszereztek.

2022. január 17., 10:08

Szerző:

Kábítószer-kereskedelem miatt vádat emeltek egy bűnbanda öt tagja ellen, mert Hollandiából éveken át kokaint, extasyt és speedet csempésztek be Magyarországra – tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

Gyugyi Csilla közölte: a bűnbanda Hollandiában élő tagja 2015-ben egyezett meg szegedi barátjával abban, hogy kapcsolatai révén kábítószert juttat majd Magyarországra. A drogok hollandiai beszerzéséhez szükséges készpénzt, a kinti tag jutalékát, valamint a kábítószer-csomagokat egy nemzetközi személyszállítással foglalkozó bűntárs segítségével hozták Magyarországra.

A banda 2018 nyaráig legalább 68 kilogramm speedet, 68 ezer extasy tablettát szerzett be. A drogot az üzletet finanszírozó szegedi tag adta tovább nagyobb tételben az orosházi és kiskunhalasi kereskedő társuknak. A kiskunhalasi elkövető kokainnal átitatott és macskaalomba rejtett szövetanyagból – a hollandiai társ által beszerzett úgynevezett felütőanyag segítségével – a küldeményekből 11 kilogramm kokaint nyert ki, amelyet Budapesten értékesítettek. A bűnbanda tagjai egymás között virágnyelven beszéltek: az adott kábítószer fajtára használt kifejezéssel – „orchidea”, „kóla”, „olaj”, „rózsa” – közölték egymással telefonon, mikor, milyen drogból, mekkora mennyiségre van szükségük.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök egy közúti ellenőrzésen a fuvarozást végző tagnál kokaint, kannabiszt és amfetamint találtak, amelynek kábítószer-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának ötszöröse volt. A megyei főügyészség a bűnbanda mind az öt – letartóztatásban lévő, illetve bűnügyi felügyelet alatt álló -tagjára fegyházbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást indítványozza a Kecskeméti Törvényszéknek – írta Gyugyi Csilla.

 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu | Merész Márton)