Újszülöttje megöléséért börtönbüntetést kapott egy somogyi nő

Hat év börtönbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék kedden nem jogerősen azt a nőt, aki megölte újszülöttjét tavaly egy somogyi településen – tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

2023. október 10., 11:50

Szerző:

Vadócz Attila elmondta:

a 34 éves, kétgyermekes anya 2022. február 10-én fiút szült egy WC-nek használt felmosóvödörbe. A nő nem kért segítséget az élettársától. Amikor a férfi tudomást szerzett a történtekről, hívta a mentőket, de addigra a kisfiú megfulladt. 

A bíróság az anyát 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölésben találta bűnösnek, és úgy határozott, hogy a büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható. A döntés ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és a védő felmentésért fellebbezett, így az eljárás a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Bastien INZAURRALDE / AFP)

08:14

Bontott gépkocsik katalizátorait szedte szét, majd az abból készült őrleménnyel illegálisan kereskedett egy Pest vármegyei társaság. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) folytat eljárást. A héten már gyanúsítotti kihallgatás is történt.

Két és fél év börtönbüntetésre ítélt jogerősen a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy külföldi állampolgárt, aki 2022 áprilisában egy társával együtt több mint 70 millió forintnak megfelelő összegű valutát és aranyat lopott el egy XIV. kerületi benzinkúton tankoló pénzszállító autóból – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.