Ölt, felfüggesztettett kapott, mégis fellebbez

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték az újfehértói vadászbaleset vádlottját.

2023. február 14., 17:16

Szerző:

Nem jogerősen egy év, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság kedden a 2020-ban a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Újfehértón történt vadászbaleset vádlottját. Az esetről korábbi cikkünket ITT olvashatja.

Bartha Andrea, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a férfit foglakozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek a bíróság, a felfüggesztett szabadságvesztés mellett hatszázezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítéleti tényállás szerint 2020. május 15-én a vádlottat egy vendégvadásztató vitte ki egy újfehértói vadászterületre, ahol átengedte neki a tulajdonában lévő vadászfegyvert, melynek működését és használatát előző nap megmutatta számára, mivel a vádlott ilyen típusú vadászfegyvert szeretett volna magának vásárolni – ismertette.

A vadászat során a vádlott egy őzbakot próbált meg elejteni, de a mintegy hatezer méter hatótávolságú golyós lőfegyver kibiztosítását szabálytalanul, Újfehértó lakott területe felé tartott fegyvercsővel végezte el, melynek során egy vétlen lövést adott le.

A szabálytalanul végzett kibiztosítás során kilőtt lövedék egy két kilométerre lévő újfehértói ingatlan udvarán tartózkodó férfit talált el, aki életét vesztette – tette hozzá Bartha Andrea.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Pixabay)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.