Ki akarta próbálni barátja vadászpuskáját, közben lelőtt egy embert, aki két kilométerre volt

Vádat emeltek a halálos végkimenetelű vadászbaleset okozója ellen.

2021. szeptember 1., 10:17

Szerző:

A fegyvertartással és vadászengedéllyel rendelkező férfit ismerőse hívta meg Újfehértóra, azért, hogy őzbakra vadásszanak, illetve kipróbálja barátja golyós vadászpuskáját, ugyanis ő is egy hasonlót szeretett volna vásárolni. Újfehértó határába autóval érkeztek meg velük tartott még a vadásztársaság egyik tagja is, a vádlott férfi két lövést is leadott az álló autóból az őzbakok felé, de egyik lövés, sem ért célba. Ezután kibiztosította a vadászpuskát, a puska csövét felfelé tartotta Újfehértó lakott területének irányában ekkor véletlen lövést adott le. Egy ilyen típusú vadászpuska hatótávolsága majdnem 6000 méter. A figyelmetlenségből fakadó lövés által egy 2 kilométerre lévő családi ház udvarán álló férfit lőtt le. A golyó olyan fontos szerveket roncsolt meg, hogy a férfi a kórházban vezető úton elhunyt.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre és pénzbüntetésre ítélje el a vádlottat.–olvasható az Ügyészség közleményében.

(Kiemelt kép: Illusztráció Fotó: Paul Einerhand/unsplash)

 

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú lány ellen, aki a tanítás után az iskola mögötti játszótéren pillangókéssel szúrta meg a sértettet.

Két lengyel állampolgárt fogtak el a rendőrök, akik egy spanyol, majd egy olasz szurkolót bántalmaztak Budapest ötödik kerületében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda délután a rendőrség honlapján.