Több száz embert állítottak elő a siófoki rendőrök a hétvégén

Két embert elkaptak, ellenük elfogatóparancs volt érvényben.

2021. július 19., 12:23

Szerző:

Nem zajlott a legutóbbi hétvége sem zökkenőmentesen a siófoki rendőrség számára. A nyári szezonban a siófoki lakosság többszörösére duzzad. A balatoni éjszakai élet a külföldi turisták százait is hazánkba csábítja. Mégsem ők jelentik a legnagyobb problémát. A siófoki rendőrök összeszervezett akcióban igazoltattak az embereket. 

A rendőrségi statisztikák által határozottan javuló képet mutat az, hogy az elmúlt években jócskán visszaesett a siófoki Petőfi sétányon elkövetett bűncselekmények száma. Ilyenkor az egyenruhások megerősített létszámmal vannak jelen a helyszínen, és munkájukat korszerű térfigyelő kamerarendszer segíti. A jövőben arcfelismerő kamerákat is szeretne a városvezetés felszereltetni, de egyelőre erre még nem kaptak engedélyt.

A hétvégén a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és Készenléti Rendőrség összehangolt akciójában, több mint 300 embert igazoltattak, közülük 11 főt állítottak elő, bűncselekmények elkövetésének gyanúja vagy szabálysértési eljárás miatt. Két főt garázdaság és kábítószer birtoklása miatt tartóztattak le. Az akcióban két olyan embert is elkaptak, akik ellen korábban elfogató parancs volt érvényben. Három ittam sofőrt is megbüntettek.

(Kiemelt kép: Rendőrök razziáznak Siófokon 2021. július 17-18-i hétvégén. Fotó: police.hu)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.