Tizenötéves gyerekével értékesítette a drogot a várpalotai család

Kezdetben a férj értékesítette a kábítószert, idővel betársult a család többi tagja.

2021. július 21., 13:16

Szerző:

Egy 41 éves férfi, valamint a 45 éves házastársa ellen emeltek vádat, akik drogárusítással szerették volna növelni a havi keresetüket. Az üzletbe később bevonták a 15 éves fiukat is, ő bonyolította le az adásvételt.

A házaspár még 2018-ban négy kiskorú gyermekükkel költözött Várpalotára, ahol aztán haszonszerzés céljából havi szinten nagyobb mennyiségű kábítószert vásároltak fel, hogy ezt tovább adják. A vásárlók marihuána, speed és extasy közül választhattak. A lebukást elkerülve jellemzően Várpalota bokros területein rejtették el a drogot.

Az apa egy idő után már nem tudta egymaga kielégíteni a megnövekedett vásárlói kört, ezért az anyuka is beszállt a családi bizniszbe. Nemcsak a munkaerőt növelték, hanem a mennyiséget is, a marihuánát útifűvel és orvosi zsályával keverték, míg a speedet koffeinporral ütötték fel. 

Szájról szájra terjedt a drogbolt, Várpalotán mindenki tudta, kit kell keresni, ezért a házaspár a 15 éves fiukat küldte egy idő után azokhoz, akiket nem ismertek. Máskor, amikor egyszerre több üzletet kellett lebonyolítania a 45 éves nőnek, akkor a 11 éves lányát vitte magával, akinek a nadrágjába rejtette a kábítószert.

A Veszprém Megyei Főügyészség fegyházbüntetést kért a házaspárra, továbbá az anya szülői felügyeleti jogának a megszüntetését. 

 





19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.