Tíz éven keresztül bántalmazta családtagjait egy apa

16 év fegyházat kapott az a férfi, aki 10 éven keresztül lelkilek, testileg és szeuálisan is bántalmazta családtagjait, köztük kislányát. 

2023. szeptember 8., 09:49

Szerző:

Jogerősen 16 év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki tíz éven keresztül testileg és lelkileg is bántalmazta a családtagjait Sopronkőhidán, kislányát pedig szexuálisan molesztálta – tudatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A táblabíróság a döntéssel – egyetértve a fellebbviteli főügyészség álláspontjával – öt évvel súlyosította az első fokon eljáró Győri Törvényszék határozatát. A férfit végleges hatállyal eltiltotta a bíróság minden olyan foglalkozástól, amelynek részeként gyermekekkel kerülne kapcsolatba, és megszüntette szülői felügyeleti jogát. A törvényszék a gyermekek anyját két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt egy év hét hónap, végrehajtásában négy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítéleti tényállás szerint a házaspár együtt nevelte a 2005 augusztusában született lányukat és 2012 áprilisában született fiukat egy sopronkőhidai lakásban.

A házasságuk 2008-ban megromlott, emiatt a férfi rendszeresen kiabált a feleségével, verte, lelkileg gyötörte. A férfi a gyermekeit nadrágszíjjal ütötte, megrúgta őket és megalázóan beszélt velük, emellett a védelmükre kelő nőt is bántalmazta. A lányát 2015 és 2018 ősze között fenyegetéssel szexuális cselekmény elvégzésére is kényszerítette. 

A gyerekek gyakran éhesen érkeztek az óvodába és az iskolába, a szüleik estig nem gondoskodtak a felügyeletükről. A gyermekek 2018 nyarán hátizsákkal „világgá mentek”, amit egyik szomszédjuk észrevett és hazakísérte őket.

Van segítség! Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak.

(Kiemelt képünk illusztráció.  Fotó: Sandrine Marty / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)