Sokaknak nem sikerült a száraz november

Legalábbis a BRFK adatai szerint. 

2021. november 30., 09:43

Szerző:

Hat nap alatt 126 ittas és hat bódult járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a rendőrök Budapesten – írja a 24.hu. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint 112 sérülessél járó közlekedési balesetet okoztak ittas vezetők a fővárosban, az év első kilenc hónapja során. 

A BRFK novemberben az ittas, bódult, valamint az agresszív, a közlekedési szabályokat szándékosan megszegő sofőrök kiszűrésére akciót szervezett. Az eredmények pedig őket igazolják.  A  hatóságok hat pénteki és szombati napon tartottak ellenőrzést, melynek során 126 ittas és hat bódult sofőrrel szemben intézkedtek. Emelett egy egy embercsempészt, két körözött személyt, valamint három embert kábítószer birtoklása miatt fogtak el az akció során. 

A rendőrök öt sofőrt is előállították, mert azok jogosítvány nélkül vezettek. A rendőrök összesen 84 büntető és 55 szabálysértési feljelentést tettek . 63 esetben közigazgatási bírságot, 50 esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Facebook)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.