Közel százmilliós adócsalással bukott le egy tatai vállalkozó

Eljárás indult. 

2022. február 15., 13:25

Szerző:

Csalás bűntette miatt indítottak eljárást egy betonacéllal kereskedő tatai vállalkozó ellen, aki a gyanú szerint 92 millió forint forgalmi adóval károsította meg a költségvetést – tájékoztatta a Komárom-Esztergom megyei főügyész kedden az MTI-t.

 Reszl Ildikó közölte:

a férfi gazdasági társasága 2011 végétől 2013 elejéig betonacéllal és huzallal kereskedett belföldön. Az árut az Európai Unió területéről számla nélkül szerezte be, így igazolt költségeket nem tudott elszámolni.

A termékek értékesítése után jelentős áfafizetési kötelezettsége keletkezett, ezért bevételei nagy részét eltitkolta és 92,3 millió forint általános forgalmi adó helyett csak 322 ezer forintot fizetett be.

A megyei főügyészség költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, azt indítványozva, hogy a Tatabányai Törvényszék börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a gazdasági társaság vezetője foglalkozástól.

(Kiemelt képünk illusztráció. Sorbanálló ügyfelek a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) központi ügyfélszolgálata előtt a IX. kerület Vaskapu utca 33-35-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László)