Részegen, egy kapanyéllel verte agyon alkalmazottját egy férfi – 15 évet kapott

Nem jogerősen 15 év börtönre ítélték azt a pirtói férfit, aki a tanyáján dolgozó alkalmazottját ittasan halálra verte egy szerszámnyéllel – közölte a Kecskeméti Törvényszék csütörtökön.

2023. március 9., 10:45

Szerző:

Sárközy Szabolcs sajtószóvivő tájékoztatása szerint a vádlott ittasan gyakran szidta és bántalmazta a 2019 óta alkalmi munkásként foglalkoztatott férfit, akinek szállást és étkezést biztosított a tanyáján.

A vádlott 2021 októberében – szintén ittasan – lopással gyanúsította meg az éppen a kazánt takarító alkalmazottat. A vita hevében ököllel arcon ütötte a férfit, majd dulakodni kezdtek, és mindketten a földre estek. Az alkalmazott beismerte, hogy a pénzből a sógorának akart cigarettát venni.

Miközben felálltak, a vádlott észrevette, hogy a másik férfi egy csukott bicskát szorongat a kezében, amitől indulatba jött, és előbb ököllel, majd egy fa szerszámnyéllel kezdte ütlegelni az alkalmazottat. A bántalmazást azt követően sem hagyta abba, hogy a sértett a földre esett. A magatehetetlen férfi belehalt a közel harminc sérülésébe.

Az ügyészség a férfit – aki a bűncselekményt felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el – különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja. A Kecskeméti Törvényszék nem jogerősen 15 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a 67 éves férfit, aki feltételes szabadságra nem bocsátható – olvasható a közleményben.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI/Komka Péter)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.