A fővárosi Király utcától Karcagig menekült az autótolvaj – elkapták

Csak pár percre hagyta őrizetlenül egy férfi a kisteherautóját május 28-án éjszaka Budapest VI. kerületében, a Király utcán. A tolvaj kihasználta a járó motorú autó nyitott állapotát; a vezető ülésbe szállt, és a helyszínről elhajtott.

2023. május 30., 11:06

Szerző:

Néhány utcával később a budapesti járőrök üldözőbe vették, azonban a férfi a többszöri felszólítás ellenére sem állt meg. A kocsival átszelte a fél várost, majd a 4-es számú főúton egészen Karcagig menekült az őt követő rendőrök elől.

A száguldozás közben több közlekedési szabályt is megszegett, valamint szándékosan nekiütközött az egyik rendőrautónak. Több szolgálati gépjárműben is kár keletkezett, de senki nem sérült meg – írja a police.hu.

A hajszának egy baleset vetett véget, amikor a férfi felhajtott egy körforgalomra, amelyen az autó fennakadt. Az ellopott gépkocsiban közel 100 roller akkumulátor volt, amelyeket a tulajdonos visszakapott. 

A rendőrök elfogták a 34 éves káli férfit, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. P. Dezsőt négy rendbeli lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a VI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.  ​

(Kiemelt kép: illusztráció. Forrás: police.hu)