Potencianövelő gyógyszert készített otthon egy gyógyszerész

A forgalomból kivont potencianövelő szereket egy pornófilm producer is árulta.

2024. június 12., 13:03

Szerző:

Otthonában állított elő és forgalmazott illegális potencianövelő szereket egy budapesti patikatulajdonos, akit a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján fogott el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) – adta hírül az MTI. Az ügynek kilenc gyanúsítottja van, köztük egy „felnőttfilmes” producer.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szerdán a police.hu oldalon közölte, hogy még tavaly ősszel rendelt el nyomozást az NVSZ feljelentése alapján egy gyógyszerhamisítási ügyben, miután a látókörükbe került egy 60 éves budapesti gyógyszerész, aki forgalomból kivont potencianövelő szert, valamint a tulajdonában lévő gyógyszertárban vényköteles gyógyszereket árusított – felárral – az előírt orvosi vénnyel nem rendelkező vásárlók részére. Kiderült, hogy a gyógyszerész a vényköteles termékeket a patika készletéből eleinte selejtezésre szánva vette ki, de a gyógyszertár leltárkészlete helyett egy külön leltárjegyzékbe vette fel őket. 

A potencianövelő szerek árusításában felesége is segített

A férfi egy 39 éves, felnőttfilmek gyártásával foglalkozó budapesti ismerősének olyan potencianövelő szereket készített, amiknek forgalmazását Magyarországon megtiltották. Az oldatok csomagolása és címkézése nagyban hasonlított az eredetihez. A producer a termékeket a filmjeiben szereplő színészeknek értékesítette tovább.  Az illegális gyógyszerkereskedelemben részt vett a patikus felesége és két alkalmazottja is.

A rendőrök június 5-én hajnalban 11 helyszínen tartottak kutatást, amely során négy férfit és két nőt fogtak el, köztük a gyógyszerészt, a producert, a patikus feleségét és két alkalmazottját, valamint négy vevőt. A rendőrök a lakásaikban és a gyógyszertárban kutatást hajtottak végre, melyek során számos bizonyítékot - például több mint 10 millió forintot és valutát, egy luxusgépkocsit, valamint egy Belize-ben kiállított értékpapírt is lefoglaltak. A házaspárnak gyógyszerhamisítás, vesztegetés és teljesítményfokozó szerrel való visszaélés, míg a többieknek vesztegetés miatt kell felelniük – áll a közleményben.

 (Képünk illusztráció, forrás: Pixabay)

A Schadl–Völner-ügy nyolcadrendű vádlottját februárban jogerősen elítélték, mert bevallotta, hogy kenőpénzt fizetett Schadl Györgynek, a végrehajtói kar volt elnökének. A bíróság ötmillióról két és félmillió forintra csökkentette a kiszabott pénzbüntetését, ugyanakkor közben a nyolcadrendű vádlott 73 millió forintos osztalékot vett ki a végelszámolás alatt álló irodájából.

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.