Meglepődtek a pénzügyőrök, amikor egy kombi hátsó üléséről egy póni nézett rájuk

Különös látvány tárult a pénzügyőrök szeme elé, amikor az autópálya füzesabonyi lehajtójánál egy magyar autót ellenőriztek. Két póni álldogált a kombiban.

2024. január 19., 10:48

Szerző:

Táborfalváról Csenger városába tartott kocsijával az a sofőr, akit a pénzügyőrök az M3-as autópályáról kísértek le ellenőrzésre. Az autó átvizsgálásakor csempészholmit ugyan nem találtak, de a sokat tapasztalt pénzügyőrök is meglepődtek a kocsiban szállított pónik láttán. A kocsiban két póni utazott: az egyik ló a hátsó ülés előtt, míg a másik egy kutyaszállító dobozban álldogált a csomagtartóban.


Az autót vezető 50 éves nő azt mondta, hogy kutyát akart vásárolni, de mivel azt nem kapott, helyette inkább pónilovakat vett – írták.

„Tekintettel a szállítás körülményeire és az állatoknak okozott indokolatlan szenvedésre", a pénzügyőrök értesítették a Füzesabonyi Rendőrkapitányság munkatársait, akik szabálysértés miatt indítottak eljárást – tudatta a NAV.

Póni, cigaretta, fémhulladék: számos titkolt rakományt lepleztek már le a pénzügyőrök

Ez a január emlékezetes a pénzügyőrök számára. Nem csak pónilovakat szabadítottak ki, hanem egy kisvárosnak elegendő cigarettát is levadásztak. A mintegy hatvanmillió forint értékű adózatlan cigarettát egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei községben, egy magánháznál tartott kutatás során foglalták le. Először a nappaliban találtak több doboz ukrán zárjegyes cigarettát, majd a kerti kisházban parkoló autóban bukkantak rá magyar zárjegy nélküli dohányárura.

Akadt azonban ennél cifrább fogás is. Rögtön az év elején többen is lebuktak a pénzügyőrök által végzett közúti ellenőrzéseken. Nem volt szerencséje annak a  három Hajdú-Bihar vármegyei férfinek sem, akik évek óta illegális fémkereskedelemből egészíti ki a családi kasszát . Egy Polgáron végrehajtott ellenőrzés során olyan autókat állítottak meg a pénzügyőrök, amelyek fémhulladékkal megrakodva tartottak a közeli fémkereskedő telephelyére. A sofőrök háztartási hulladékokat akartak leadni, de az ellenőrzésen kiderült, hogy az elmúlt három évben már több tonna fémhulladéktól szabadultak meg ily módon. Arra is fény derült, hogy a temérdek fémhulladék nem a saját háztartásukban keletkezett, hanem különféle munkákért kapták cserébe, majd anyagi haszon fejében értékesítették tovább. A sikeresnek látszó fémbiznisz veszteséggel zárt, mivel az elkövetők többszázezer forint bírságra számíthatnak. A pénzügyőrök fémkereskedelmi törvénysértés miatt indítottak eljárást.

(Kiemelt képünk forrása: Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatalos Facebook-oldala)