Az ukrajnai háborúban meghalt Pavel Shuvalov, akit 27 nő megerőszakolásával vádoltak

A Wagner-csoport katonája, a nőket erőszakoló, többszörös gyilkos meghalt az ukrán háborúban.

2023. december 29., 13:14

Szerző:

Tulun városában, Kelet-Oroszországban Pavel Shuvalov 1991 és 2019 legalább 27 nőt megerőszakolt, akik közül kettőt meg is ölt. Az áldozatok között öten kiskorúak, a legifjabb mindössze 13 éves volt. 2021-ben rábizonyítottak két év gyilkosságot, 24 év fegyházi börtönbüntetést kapott, de miután beállt a Wagner-csoportba, hogy Ukrajnában harcoljon, kegyelemben részesítették – írta meg a 444.hu a lenta.ru cikke alapján. 

Az 55 éves „tuluni rém”, ahogyan emlegették, ez év május 6-án érkezett Ukrajnába, érkezését követően a luhanszki frontra vezényelték, ahol május 29-én meghalt. A hírt három katonatársa is megerősítette, hozzátéve, hogy Suvalov holttestét a harctéren hagyták. 

(Kiemelt képünk: Pavel Shuhalov. Forrás: wikipedia.ru.)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.