Videó: az autójából szedték ki a piliscsabai drogdíler-párt

Nyolcvanhét millió forintot foglaltak le piliscsabai kábítószer-kereskedőknél a rendőrök. Videó is készült az elfogásról. 

2021. november 5., 11:21

Szerző:

Nyolcvanhét millió forintot foglaltak le egy kábítószer-kereskedéssel foglalkozó párnál a rendőrök kedden Piliscsabán – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu-n.

A budaörsi nyomozók és a Pest megyei felderítők hónapokon keresztül dolgoztak az ügyön, majd közös akcióban elfogták a gyanúsítottakat. Digitális mérlegeket, kábítószergyanús anyaggal szennyezett turmixgépet, mobiltelefonokat,

csomagolva és kiporciózva mintegy 7 kilogramm kábítószergyanús növényi származékot, közel 300 különböző mintával nyomott kábítószergyanús tablettát, 24 ezer doboz, illetve 161 darab vágott dohányterméket, valamint több mint 87 millió forint készpénzt találtak és foglaltak le le a rendőrök.

A férfi a kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését részben beismerte, de a kereskedelmi tevékenységről nem nyilatkozott. Társa nem ismerte be, hogy bűnös lenne az általa felhozott vádakban és vallomást sem tett – írja az MTI.

A letartóztatott 44 éves férfivel és 35 éves nővel szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatják le a további eljárást. Az ügy kapcsán két fogyasztót is elfogtak, akiknek a kábítószer-gyorstesztje pozitív eredményt mutatott, így velük szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

 

(Kiemelt kép: 2019.05.16. - Cannabis. Fotó: GRAS GRÜN / Unsplash. A kép csak illusztráció.)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.