Nyolc évet kapott a visszaeső, erőszakos pedofil – felmentésért fellebbezett

A Fővárosi Főügyészség 2022 októberében emelt vádat egy jelenleg 32 éves szexuális és erőszakos bűncselekmények miatt már büntetett budapesti férfival szemben, szexuális erőszak bűntette miatt – közölte az Ügyészség.

2023. október 19., 08:51

Szerző:

A Fővárosi Törvényszék 2023. szeptember 13-án kihirdetett ítéletével a visszaeső férfit bűnösnek mondta ki 12. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak bűntettében, amelyért őt 8 évi fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre, 8 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban állna. Az elsőfokú bíróság az elkövetőt kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítéleti történeti tényállás lényege szerint a férfi 2022. május 2-án a 80-as vonalon, Zuglóba közlekedő trolin felfigyelt az akkor 11 éves fiúgyermekre, majd amikor az leszállt a járműről követni kezdte. Egy félreeső helyen mögé érve a sértett mindkét karját megragadta és hátra húzta, majd egy fekete szövettel annak szemét eltakarta. Felszólította, hogy engedelmeskedjen, majd a háta mögött állva elővette a nemi szervét és azt addig dörzsölte a kisfiú tomporához, amíg a vágyát ki nem elégítette.

Ezután a sértettet a helyszínről elengedte. Az ítélet ellen az ügyész az elkövető terhére súlyosabb tartamú szabadságvesztés és mellékbüntetés kiszabásáért fellebbezett, míg a vádlott és védője felmentésért élt perorvoslati jogával.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartva kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál az elkövető büntetésének felemelését. A férfi letartóztatásban várja a másodfokú eljárás befejezését.

(Kiemelt képünk illusztráció Fotó: Merész Márton)