Nem engedik ki a börtönből a pedofil nagypapát

A kalocsai férfit azért ítélték el, mert kiderült, hogy megerőszakolta az unokáját. 

 

2021. július 5., 10:43

Szerző:

A pedofil férfi 2015-ben, az akkor öt és fél éves lányunokájával pornófilmet nézetett és többször megerőszakolta. Akkor 8 és fél évet kapott a nagypapa, most feltételesen szabadulhatott volna, de az ügyészség nem engedte. 

A Kecskeméti Törvényszék büntetés-végrehajtási bírója kiengedte volna a börtönből a pedofil nagyapát, mert a férfi nem volt bajkeverő és rendesen dolgozott a rácsok mögött. Csakhogy a feltételes szabadságra bocsátása ellen a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség fellebbezett. Az ügyész ezt azzal indokolta, hogy a nagypapa nem úgy viselkedik, mint aki megbánta amit tett.

Továbbra is ajándékokat küldözget a börtönből az unokájának, és úgy csinál mintha semmi sem történt volna. 

Így végül a bíró is belátta, hogy mindenkinek jobb ha a férfit egyelőre nem engedik szabadon. Ráadásul másodfokon arra jutottak, hogy a nagypapa hiába mintarab, mégiscsak szexuálisan bántalmazta a saját unokáját, ezért akárhogy is viselkedik a börtönben mindenképpen le kell töltenie a teljes büntetését. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Folyosó a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet új épületszárnyában az avatás napján, 2020. július 13-án. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.