Nem akart sétálni, inkább megpróbált ellopni egy autót

A ceglédi férfi először lopni próbált egy autót majd bliccelni utána más biciklijével elhajtani. 

2021. július 31., 14:29

Szerző:

A 22 éves tápiógyörgyei férfinek nem volt kedve gyalogolni ezért egy gyorsabb alternatívát választott, ahhoz, hogy hazajusson. Az éppen útjába eső kocsit próbálta ellopni, feltörni még sikerült neki de elindítani már nem. Ezért minden értéket, amit a kocsiban talált magához vette és továbbállt a vasútállomásra, ahol jegyváltás nélkül szállt fel egy éppen arra közlekedő szerelvényre, a kalauz viszont – jegy hiányában – leszállította a járatról. Hazajutása továbbra is hosszú gyalogútnak tűnt ezért következő lépésnek, elkötött egy rózsaszín női vázas biciklit és azzal tekert haza. 

A rendőrségre érkeztek a bejelentések, mind a feltört autó, mind pedig az ellopott kerékpár miatt. Ezzel szinte egy időben érkezett a jelzés, hogy a 22 éves férfi egy vadidegen kétkerekűvel érkezett tápiógyörgyei otthonába. A rendőrök a férfi otthonához mentek, aki a tuják mögött próbált elbújni a zsaruk elől. 

A bűntettét beismerte, részletesen bevallott mindent. Tettét azzal indokolta, hogy gyógyszert vett be, amire alkoholt fogyasztott. A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a férfival szemben lopás megalapozott gyanújával folytatja le a további eljárást.



Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.