Menedékkérő késelt meg öt embert szombat este

Négy nőt és egy gyereket késelt meg egy szomáliai férfi szombat este Riminiben.

2021. szeptember 13., 11:43

Szerző:

Őrizetbe vett az olasz rendőrség egy szomáliai menedékkérőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy késsel megsebesített négy nőt és egy hatéves kisfiút a turisták által kedvelt Riminiben szombat este – jelentette vasárnap az ANSA olasz hírügynökség.

A nyomozók egyelőre kizárják a terrorizmust, mint indítékot, és feltételezik, hogy a 26 éves férfi kábítószer hatása alatt követte el tettét. Luciana Lamorgese belügyminiszter rendkívül komolynak nevezte az incidenst, és közölte, hogy hétfőn Riminibe utazik, ahol helyi biztonsági vezetőkkel tárgyal. A férfi, akinek feltehetően nem volt jegye, két női ellenőrt sebesített meg késsel egy autóbuszon, majd menekülés közben három járókelőre támadt rá, közöttük egy gyermekre – jelentette az olasz média. A kisfiút megműtötték, az állapota válságos.

Az incidens után Matteo Salvini, a bevándorlásellenes Liga párt vezetője a Facebook-ra feltett videófelvételben bírálta Lamorgese teljesítményét. Salvini, akinek a pártja tagja a kormánykoalíciónak, hónapok óta gyakorol nyomást a belügyminiszterre annak érdekében, hogy szigorítsák a bevándorlási politikát. A 26 éves szomáliai férfi néhány hónapja tartózkodik Olaszországban, és kérelmezte a menekültstátust. Riminiben egy katolikus jótékonysági szervezet által működtetett migránsszálláson lakott. 2015 óta él Európában, és már kért menedékjogot Dániában, Svédországban, Németországban és Hollandiában is, de mindenhol elutasították a kérelmét.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Mattia Golinucci / unsplash)