Tíz év után vádolták meg a kiskorú lányt megerőszakoló férfit

Az eset tíz évvel ezelőtt történt, az áldozat akkor még csak 17 éves volt.

2023. május 26., 11:08

Szerző:

Vádat emelt az ügyészség egy 40 éves férfival szemben, aki 2013-ban, Budapest II. kerületében megtámadott és megerőszakolt egy hazafelé sétáló 17 éves lányt – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2013. július 29-én éjjel a II. kerületben figyelt fel a buszról leszálló, hazafelé tartó 17 éves lányra, akit követni kezdett. Amikor a férfi utolérte a fiatal lányt, mellé lépett, egy hirtelen mozdulattal kitépte a kezéből a telefonját, majd rátámadt. Lefogta a lány karjait és befogta a száját, majd a vállára emelte és akarata ellenére egy közeli bokros területre vitte. A sértett próbált védekezni, ütlegelte a támadója hátát és segítségért kiabált.

A bokros területen a férfi a földre kényszerítette a fiatalt, az orrát és a száját is befogta, ezért a megfélemlített, levegő után kapkodó lány egy kis idő múlva felhagyott az ellenállással. A közlemény szerint a vádlott a kiskorú sértettet ezután megerőszakolta, majd kivette a táskájából a lány lakcímkártyáját, azon megnézte,  hol lakik, majd annyit mondott neki, hogy ne jelentse fel. A lány ezt követően haza sietett, az édesanyja értesítette a rendőrséget.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a 40 éves férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban – közölték.

(Képünk illusztráció. Forrás: Pexels.com/IAN)

A Schadl–Völner-ügy nyolcadrendű vádlottját februárban jogerősen elítélték, mert bevallotta, hogy kenőpénzt fizetett Schadl Györgynek, a végrehajtói kar volt elnökének. A bíróság ötmillióról két és félmillió forintra csökkentette a kiszabott pénzbüntetését, ugyanakkor közben a nyolcadrendű vádlott 73 millió forintos osztalékot vett ki a végelszámolás alatt álló irodájából.

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.