Lövöldözés történt egy memphis-i üzletben, egy ember meghalt

További 12-en megsérültek, az elkövető pedig öngyilkos lett.

2021. szeptember 24., 08:23

Szerző:

Egy fegyveres elkövető megölt egy embert, megsebesített tizenkettőt, majd végzett magával az Egyesült Államokbeli Tennessee, Collierville egyik üzletében csütörtökön – írta a Reuters. A támadáskor az üzletben tartózkodókat üldözte az elkövető, voltak akik a fagyasztókban bújtak el.

„A 12 sebesült közül az egyik személyt a műtőben- , míg egy másikat az intenzív osztályon ápolnak” – közölte a helyi redőrség rendőrfőnöke, Dale Lane a riportereknek. Az támadáskor 44 dolgozó tartózkodott az üzletben, a vásárlók számát viszont nem lehetett meghatározni, derült ki a rendőrfőnök közleményéből. A rendőrség eddig nem talált terrorizmusra utaló nyomokat. A helyi WREG-TV televízió szerint az elkövető az üzlet egy nemrég kirúgott alkalmazottja volt. 

 

(Kiemelt képünk illusztráció, Brendan Smialowski / AFP)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.