Efogadták a csúszópénzt, három év letöltendőt kaptak

Az első fokú ítéletet súlyosítva három év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt és három évre eltiltott a közügyektől a Fővárosi Ítélőtábla két járási hivatali vezetőt, akik csúszópénzt fogadtak el egy földhivatali eljárás befolyásolásáért.

2023. május 16., 10:48

Szerző:

A Központi Nyomozó Főügyészség 2020 februárjában emelt vádat egy észak-magyarországi járási hivatal két vezetője ellen korrupciós bűncselekmény miatt, mert a hivatalnokok 2018 második félévében egy autópálya-építkezésben érdekelt cég vezetőjétől négymilllió forint csúszópénzt kértek azért, hogy a földhivatali eljárást jogellenesen befolyásolják. 

A Fővárosi Törvényszék tavaly októberi ítéletében mindkét vádlottat bűnösnek mondta ki hivatali vesztegetés társtettesként elkövetett elfogadása bűntettében, és mindkettőjüket két év, öt évre felfüggesztett szabadságvesztéssel és négymillió forint pénzbüntetéssel sújtották, valamint három évre eltiltották a kormánytisztviselői foglalkozástól. Most a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntésével az első fokú ítéletet három-három év végrehajtandó szabadságvesztésre súlyosította, és ugyanennyi időre tiltotta el a vádlottakat a közügyek gyakorlásától.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI)