Letartóztatásban maradhat az Árpád hídi gázoló

Három hónappal meghosszabbítaná az ügyészség az Árpád hídi tragédiát okozó sofőr letartóztatását.

2023. augusztus 7., 15:34

Szerző:

Letartóztatásban maradhat az a 33 éves férfi, aki egy 26 éves biciklis halálát okozta július elsején éjszaka az Árpád hídon. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője azt közölte a 24.hu-val, hogy a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság további három hónappal hosszabbítsa meg a gyanúsított letartóztatását. 

„Az ügyészség határozott álláspontja szerint férfi közlekedés során tanúsított magatartása a közlekedés biztonsága számára olyan mértékű veszélyt jelent, hogy szabadlábon hagyása esetén nem biztosítható az, hogy egy újabb személyi sérüléssel járó közúti baleset ne okozzon” – nyilatkozta a lapnak az ügyész.

A tragikus balesetet egy spontán kialakult verseny okozta, melyben egy Mercedes és két BMW vett részt. Mindhárom jármű jelentősen átlépte a sebességhatárt. A hajsza a Róbert Károly Körúton kezdődött 0 óra 41 perckor. Egy 690 lóerős Mercedes haladt elől, melynek vezetője megcsúszott, elvesztette uralmát az autó fölött, és a szalagkorlátba csapódott. A korlát mögötti kerékpárúton szabályosan közlekedett biciklijével egy 26 éves férfi, akit elgázolt az autó, ennek következtében kettős végtagvesztést szenvedett, és a kórházba szállítása után meghalt.

(Kiemelt képünkön: Összeroncsolódott kerékpár és személygépkocsi darabjai az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)