Lengyelországban fogták el az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt – videó

P. László 2014-ben, fegyverrel rabolt ki kínai állampolgárokat a XVII. kerületben, most a lengyel kommandósok fogták el egy kisvárosban.

2022. május 19., 19:25

Szerző:

Kepnóban, a helyi rendőrség bevetési egysége több hónapos nyomozás és európai együttműködés után csapott le P. Zoltánra, aki a nemzetközi körözési listák igazi kiemelt személyisége volt 2019 óta. A Police.hu beszámolója szerint P., aki 2014-ben fegyverrel rabolt ki kínai állampolgárokat Budapest XVII. kerületében, azóta veszélyes körözött személyként volt nyilvántartva az európai bűnüldözési szervek és az Interpol által.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya 2019 óta kereste őt, fejvadászok pedig az európai célkörözési hálózattal (ENFAST) is felvették a kapcsolatot, mivel gyanús volt, hogy a férfi külföldön bujkálhat. A német-holland-román-osztrák és lengyel rendőrségi kooperációban folyó nyomozás végén

május 18-án, este a lengyelországi Kepnóban le is csaptak P. Zoltánra egy lakásban.

Magyarországra való kiadatásáról egy lengyel bíróság a későbbiekben fog határozni.

(Kiemelt kép: Képkivágás a Police.hu videójából)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.