Lejárt műszakis traktorral „csapatta” az M9-en, és ez még nem minden

Nem mindennapi szabálysértőt fogtak a rendőrök Tolna vármegyében az M9-es autóúton kedden.

2023. február 2., 17:38

Szerző:

A Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai ellenőriztek kedden egy, az M9-es autóúton közlekedő mezőgazdasági munkagépet. A KRESZ szabályai szerint ez a jármű nem közlekedhetett volna az autóúton, de ez csak a történet kezdete volt – írta a police.hu.

A traktor adatainak ellenőrzése során kiderült, hogy már több mint másfél éve lejárt a műszaki érvényessége. A mögé kapcsolt faaprító gépen pedig még rendszám sem volt. A jármű vezetője elmondta, hogy az munkagépet külföldről hozták be Magyarországra, de még nem honosították, ezért nincsen rajta rendszám. Arról nem tudott nyilatkozni, hogy a régi hatósági jelzés miért nincsen a gépen.

A járőrök a szekszárdi traktorossal szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, aki az eljárás során tudja majd tisztázni a felmerült ellentmondásokat.

(Kiemelt kép forrása: police.hu.)

Tegnap 16:08

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.