Lassítás nélkül, a sorompót is letörve száguldott át a vasúti kereszteződésen

Állítólag elvakította a nap a hölgyet, ezért hajtott át a vasúti kereszteződésen teli gázzal.

2023. január 24., 13:50

Szerző:

Az Ügyészség Facebook-oldalán tett közzé egy hajmeresztő videót: egy fiatal hölgy által vezetett autójával nagy sebességgel halad át a lezárt vasúti átjárón, még a sorompót is kitörve. Állítása szerint elvakította a nap.

Mint írják: „Bár büntetőeljárás indult ellene, mégis óriási szerencséje volt annak a húszas éveiben járó nőnek, akivel szemben a Győri Járási Ügyészség most vádat emelt. A vád szerint nő 2022 októberében, reggel, egy Csorna melletti településen haladt autójával. A napfény elvakította, így nem észlelte, hogy piros a lámpa. Annak ellenére, hogy nem látott megfelelően, nem lassított le, hanem változatlan tempóval hajtott be a vasúti átjáróba, ahol a sorompó is le volt engedve. A vádlott a sorompót letörte és az átjáró felé közeledő vonat előtt áthajtott az átjárón. A sorompó letörésével a sofőr mintegy 30 ezer forint kárt okozott.”

Az ügyészség a vádlottal szemben közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat.

A videóból jól látható, hogy óriási szerencséje volt a hölgynek: a vonat vezetője ugyanis a megállóhoz közeledve már jóval korábban lassítani kezdett.
 
(Fotó: Ügyészség)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.