Letartóztatták a láncfűrésszel rendőrökre támadó maszkos férfit

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást azzal a férfival szemben, aki láncfűrésszel fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket.

 

2023. június 10., 11:28

Szerző:

A megalapozott gyanú lényege szerint egy Komárom-Esztergom vármegyében található tónál a hétvégén az éjszakai órákban a fején maszkot viselő férfi láncfűrésszel fenyegette a közelében tartózkodó embereket. A férfi cselekményéről bejelentés érkezett, így rendőrök érkeztek a helyszínre, ahol megkezdték az intézkedést az elkövetővel szemben – közölte az ugyeszseg.hu.

A férfi a rendőri felszólítás ellenére nem tette le az akkor még mindig a kezében tartott láncfűrészt, hanem azzal úgy próbált közelíteni a rendőrök felé, hogy közben megkísérelte beindítani, mialatt azt kiabálta, hogy megdöglenek, mindenkit megöl. A férfi a láncfűrészt elektromos kényszerítő eszköz alkalmazása következtében elejtette. Ekkor egy boxert vett elő a ruházatából és azzal indult el az egyik intézkedő rendőr felé.

Mivel az elkövető cselekményével többszöri felszólításra sem hagyott fel, az intézkedő rendőrök vele szemben a további ellenszegülés megtörése érdekében ismét elektromos sokkolót alkalmaztak és elfogták.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a férfit gyanúsítottként hallgatta ki és elrendelte az őrizetét, majd indítványt tett letartóztatásának elrendelésére. A Budai Központi Kerületi Bíróság az ügyészi indítvánnyal mindenben egyetértve elrendelte az elkövető letartóztatását.

(Kiemelt kép: ugyeszseg.hu)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.