Letartóztatták a láncfűrésszel rendőrökre támadó maszkos férfit

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást azzal a férfival szemben, aki láncfűrésszel fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket.

 

2023. június 10., 11:28

Szerző:

A megalapozott gyanú lényege szerint egy Komárom-Esztergom vármegyében található tónál a hétvégén az éjszakai órákban a fején maszkot viselő férfi láncfűrésszel fenyegette a közelében tartózkodó embereket. A férfi cselekményéről bejelentés érkezett, így rendőrök érkeztek a helyszínre, ahol megkezdték az intézkedést az elkövetővel szemben – közölte az ugyeszseg.hu.

A férfi a rendőri felszólítás ellenére nem tette le az akkor még mindig a kezében tartott láncfűrészt, hanem azzal úgy próbált közelíteni a rendőrök felé, hogy közben megkísérelte beindítani, mialatt azt kiabálta, hogy megdöglenek, mindenkit megöl. A férfi a láncfűrészt elektromos kényszerítő eszköz alkalmazása következtében elejtette. Ekkor egy boxert vett elő a ruházatából és azzal indult el az egyik intézkedő rendőr felé.

Mivel az elkövető cselekményével többszöri felszólításra sem hagyott fel, az intézkedő rendőrök vele szemben a további ellenszegülés megtörése érdekében ismét elektromos sokkolót alkalmaztak és elfogták.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a férfit gyanúsítottként hallgatta ki és elrendelte az őrizetét, majd indítványt tett letartóztatásának elrendelésére. A Budai Központi Kerületi Bíróság az ügyészi indítvánnyal mindenben egyetértve elrendelte az elkövető letartóztatását.

(Kiemelt kép: ugyeszseg.hu)

 

A Schadl–Völner-ügy nyolcadrendű vádlottját februárban jogerősen elítélték, mert bevallotta, hogy kenőpénzt fizetett Schadl Györgynek, a végrehajtói kar volt elnökének. A bíróság ötmillióról két és félmillió forintra csökkentette a kiszabott pénzbüntetését, ugyanakkor közben a nyolcadrendű vádlott 73 millió forintos osztalékot vett ki a végelszámolás alatt álló irodájából.

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.