Kokaincsempészt fogtak el a rendőrök Budapesten

A rendőröknek gyanús lett, hogy nem kért az üdítőből. 

2022. február 16., 08:18

Szerző:

Kokaincsempészt fogtak el a rendőrök hétfőn Budapesten – írta a Police.hu szerda reggel. A rendőrök egy Belgiumból érkező nigériai férfit vontak intézkedés alá, miután "nemzetközi bűnügyi együttműködés keretében" információt kaptak.

Meghallgatása során a férfi zavaros, kitérő, ellentmondó válaszokat adott a kérdésekre, a felajánlott üdítőből nem kért, ami
erősítette azt a gyanút, hogy a testében kábítószert csempészhetett Magyarországra – írták.

A férfit előállították, majd a Semmelweis Egyetem CT Diagnosztikai Részlegébe szállították. A CT-vizsgálat során megállapították, hogy hasüregében harminc kapszula formájú idegen test található – áll a közleményben. A Péterfy Kórház Klinikai Toxikológiáján a testéből kiszedték a kapszulákat, amelyekben összesen 330 gramm fehér színű anyagot, az
elsődleges szakértői vélemény szerint kokaint foglaltak le. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke több mint 8 millió forint - írták.

(Kiemelt képünk: illusztráció Fotó: Shutterstock)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.