Kiskorú lányokat futtatott a bűnbanda

Gyermekotthonokból megszökött lányokat futtatott a bűnbanda. Bedrogozták a lányokat. Ha nem akartak utcára menni meg is verték őket. 

2021. július 16., 11:29

Szerző:

Az otthonból megszökött lányokról tudták, hogy nincsen családjuk. Ezt használták ki a futtatók. Magukhoz láncolták a fiatal lányokat, majd eladták őket jó pénzért. A megkeresett pénzt a lányoktól elszedték. 

A férfiak a 4 lány kiszolgáltatottságát kihasználva egy jobb életet ígértek nekik Szlovákiában. Az árva gyerekeket érzelmileg magukhoz láncolták, befogadták őket, majd prostitúcióra kényszerítették a kiskorú lányokat Kassa városában egy casino környékén. Ha a lányok ellenszegültek akkor megverték és herbál cigivel bódították őket. Napi rendszerességgel kellett a fiatal lányoknak árulni a testüket. A megkeresett pénzt pedig az emberkereskedők elvették, hogy saját családjuk megélhetését biztosítsák. 

A bíróság 8 év és 12 év közötti letöltendő fegyházbüntetéssel sújtott 4 férfit, egyiküket, egy fogyatékkal élő férfit 5 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős. 

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.