Kisbusznyi csempészcigit foglalt le a rendőrség Zalaegerszegen

Csempészcigivel megrakott német rendszámos kisbuszt állítottak meg a Zala megyei rendőrök, amelynek során két ukrán polgárt elfogtak.

2022. november 2., 15:36

Szerző:

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2022. október 29-én reggel a 74-es számú főúton, Zalaegerszeg közelében észlelték, hogy egy német honosságú tehergépkocsi ablakai le vannak sötétítve. Az egyenruhások ezt követően a jármű után fordultak, majd egy bevásárlóközpont parkolójában ellenőrizték a gépkocsit és annak vezetőjét, valamint utasát. A rendőrök az ellenőrzés során az autóban nagy mennyiségű csempészcigarettát találtak – írta a police.hu.

A rendőrök a 27 éves ukrán férfit és társát, egy 23 éves ukrán nőt elfogták. A csempészeket, a gépkocsit, illetve nagy értékű jövedéki terméket az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak átadták.

(Képek forrása: police.hu)

A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a kutyái olyan súlyosan megsebesítettek egy idős asszonyt, hogy kórházba kellett szállítani. A sértett a kutyatámadás során szerzett sérüléseivel összefüggő keringési elégtelenség miatt hunyt el.