Két és fél év börtönt kértek a leragasztott orrú őzgidát nadrágjában rejtegető férfira

Állatkínzás és orvvadászat bűntette miatt emeltek vádat.

2023. szeptember 7., 13:15

Szerző:

Vádat emelt a Bicskei Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki szigetelőszalaggal ragasztotta le a vadászársaság területéről ellopott őzgida orrát és száját Felcsúton. A zsákba tett állat megfulladt.

A vádirat szerint a férfi több őzgidát is talált tavaly júniusban az egyik Fejér vármegyei vadásztársaság területén, amiket a zsákjába rakott és azzal elindult hazafelé. Út közben elejtette a zsákot, elszaladtak a foglyul ejtett állatok, a férfi azonban egyet elkapott. Az állat erősen nyüszítet, ezért szigetelőszalaggal ragasztotta be az őzgida száját és orrlyukait, majd a nadrágjába rejtette az állatot – számol be a 24.hu

A férfit hazafelé lekapcsolták a rendőrök, megtalálták nála az állatot, amely nem sokkal a rendőri intézkedés megkezdése után megfulladt. 

Ezeken kívül tíz másik bűncselekménnyel is vádolja az ügyészség a férfit, aki beismerte a bűnösségét az ellopott őzgidával kapcsolatban, de nem tett érdemi vallomást. Az ügyészség két és fél év büntetést kért a férfira.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: dr: Waltraud Grubitzsch/dpa)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.