Leragasztott orrú őzgidát rejtegetett nadrágjában a férfi

Több vagyon elleni bűncselekmény feltételezett elkövetőjét foghatták el. 

2023. augusztus 15., 12:22

Szerző:

2022 júniusában érkezett a bejelentés egy férfiról, aki Felcsúton, a Rákóczi utcában nehéz zsákot cipel, gyanúsan viselkedik. A férfi azt mondta, ismerősének vitt száraz füvet, azért volt nála a zsák, a rendőrök azonban észrevették, hogy ruhájában rejteget valamit. 

M. Z. átvizsgálása során egy kis őzgida került elő a nadrágjából, aminek szája és orra szigetelőszalaggal volt leragasztva. Az elkövető elmondta, hogy a közeli nádas mellett találta, ezért haza akarta vinni. Az állat a helyszínen elpusztult. A Bicskei Rendőrkapitányság állatkínzás és orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást

 – számol be a rendőrség

Mint kiderült, M. Z.-t több vagyon elleni bűncselekmény feltételezett elkövetője, amelyek az elmúlt egy évben történtek a környéken. Összesen 12 rendbeli bűncselekmény miatt javasolnak vádemelést a bicskei rendőrök. Többek között táskákat, pénztárcákat, szerszámokat és egyéb értéktárgyakat tulajdoníthatott el a férfi. Továbbá több százezer forint értékű kár okozása is felróható a számára.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Francois Mordel / Biosphoto / Biosphoto via AFP)