Lekapcsolták a nőket kizsákmányoló kecskeméti emberkereskedőket

Elfogta egy nők kizsákmányolásával foglalkozó kecskeméti bűnbanda utolsó két tagját is a rendőrség.

2023. október 18., 11:53

Szerző:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu-n azt írta, hogy tavaly két alkalommal is lecsaptak a bűnbanda több tagjára: négy embert elfogtak, míg egyikük a körözésének kiadása után önként jelentkezett a rendőrségen. 

Az öt embert azzal gyanúsítják, hogy kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar nőket Németországba szervezett ki prostitúcióra, ahol folyamatosan dolgoztatták és kizsákmányolták őket.

A gyanúsítottak közül jelenleg ketten letartóztatásban vannak, ketten bűnügyi felügyelet alatt állnak, míg ötödik társuk az időközben jogerőssé vált, más ügyben kiszabott börtönbüntetését tölti.

A nyomozás kiderítette, hogy az egymással rokonságban lévő elkövetői körnek az öt emberen túl tagja volt még két másik családtag is: egy 49 éves férfit és egy 34 éves nőt október 8-án délután az M5-ös autópálya egyik pihenőjében fogták el; éppen akkor csaptak le rájuk, amikor Kecskemétre tartottak, miután Budapesten felvették az általuk futtatott egyik lányt, aki akkor érkezett haza Németországból.

A közlemény szerint áltagosan havi 350 ezer forintot tehettek el a sértettek, miközben több ezer eurót is megkerestek ennyi idő alatt, a fennmaradó részt át kellett adniuk futtatóiknak, amikor hazajöttek Németországból.

A párostól elfogásuk után a nyomozók lefoglaltak két nagy értékű autót, több mobiltelefont, valamint zár alá vettek egy felújított kecskeméti ingatlant is.

A férfit és a nőt gyanúsítottként hallgatták ki több ember sérelmére, szexuális cselekmény végzésére, a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, rábírással elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Mindkettőjüket bűnügyi őrizetbe vették, a Kecskeméti Járásbíróság pedig időközben elrendelte a letartóztatásukat – olvasható a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Kindel Media / Pexels.com)

08:14

Bontott gépkocsik katalizátorait szedte szét, majd az abból készült őrleménnyel illegálisan kereskedett egy Pest vármegyei társaság. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) folytat eljárást. A héten már gyanúsítotti kihallgatás is történt.

Két és fél év börtönbüntetésre ítélt jogerősen a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy külföldi állampolgárt, aki 2022 áprilisában egy társával együtt több mint 70 millió forintnak megfelelő összegű valutát és aranyat lopott el egy XIV. kerületi benzinkúton tankoló pénzszállító autóból – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.