Karácsonyi összeomlás – Jó időben volt jó helyen a bátor kávéautomata – VIDEÓ

Félmeztelenre vetkőzött, karácsonyfát hajigált és ököllel ment a kávéautomatának egy ittas férfi, amelybe végül beszorult a keze. 

2022. november 3., 13:45

Szerző:

A garázdaság vétsége, rongálás vétsége, és ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki egy pilismaróti üzletben összetörte a kávéautomatát.

A vádirat szerint a férfi 2021. december 22-án a pilismaróti boltban ittas állapotban hangoskodott, dobálta a ruházatát és a nála lévő fenyőfát, félmeztelenre vetkőzött, miközben a bolti eladókkal, és vásárlókkal üvöltözött. A férfi a boltban lévő kávéautomata kezelő felületébe ököllel többször beleütött, emiatt az betörött úgy, hogy az elkövető az öklét alig tudta onnan kihúzni. A kávéautomatában 127 ezer forint rongálási kár keletkezett.

A férfit többen próbálták lecsillapítani, illetve a boltból eltávolítani, ennek során egy vásárlót az elkövető többször megrángatott. A férfi kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Emellett az elkövető 2021. november 30-án éjjel Esztergomban, a Visegrádi úton ittas állapotban vezetett egy hatósági jelzés nélküli személygépkocsit, amelyben utast is szállított.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, és járművezetéstől eltiltást szabjon ki, valamint kötelezze a rongálási kár megtérítésére.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint ötmillió forint értékben hamis ágyneműgarnitúrát találtak egy autóban – közölte a NAV bevetési igazgatóságának sajtóreferense pénteken.

A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a kutyái olyan súlyosan megsebesítettek egy idős asszonyt, hogy kórházba kellett szállítani. A sértett a kutyatámadás során szerzett sérüléseivel összefüggő keringési elégtelenség miatt hunyt el.