Kábítószer-kereskedő bandára csaptak le a rendőrök Pest és Bács-Kiskun megyében

Egy körözött nőt is előállítottak.

2022. január 27., 10:29

Szerző:

Kábítószer-kereskedő bűnbanda kilenc tagját fogták el a rendőrök Pest és Bács-Kiskun megyében - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön a police.hu oldalon.

A nyomozók hétfőn és kedden összehangolt akcióban, hét helyszínen - Budapest több kerületében, Dunaharasztiban és Baján - végeztek kutatást, Tóalmáson pedig szemlét tartottak.

A bűnbanda egyik tagja, Cs. Ákos tóalmási lakóhelyének szomszédságában 582 tő beltéri körülmények között termesztett, különböző fejlődési stádiumban lévő kábítószergyanús növényt és ezek gondozásához szükséges anyagokat, eszközöket is találtak a nyomozók.

A házkutatások során több mint fél kilogrammnyi zöld színű kábítószergyanús növényi anyagot, 85 gramm fehér, nedves állagú kábítószergyanús anyagot, a drogok csomagolásához, porciózásához használt tárgyakat, eszközöket és digitális mérleget, mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, több mint 1 millió 300 ezer forintot és 4270 eurót foglaltak le a rendőrök.

A gyanú szerint a budapesti, 53 éves D. László és a 38 éves Sz. J. Katalin, a 41 éves tóalmási Cs. Ákos, a fővárosi 44 éves R. Jenő, 45 éves A. Krisztina és 32 éves T. Klaudia, valamint 36 éves dunaharaszti B. László részt vett a kábítószerek értékesítésében, ezért ellenük bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt indult eljárás és az illetékes ügyészség kezdeményezte a letartóztatásukat.

A kutatások során egy kiskorú veszélyeztetése miatt körözött nőt is előállítottak, és az egyik helyszínen egy fogyasztót is elfogtak, akit gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Fejlövéssel végzett apjával egy 18 éves férfi Szulok község külterületén, a feltételezett elkövetőt a Terrorelhárítási Központ közreműködésével Budapesten fogták el – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

Az elválasztósávon indult el Győr felé egy szlovák állampolgárságú nő hétfőn az M1-es autópályán, akit végül a rendőröknek kellett meggyőzniük arról, hogy vonattal talán biztonságosabb lenne eljutni a „folyók városába”.