Kábeltolvajokat fogtak el Pilismaróton

Kábeltolvajokat fogtak el, akik korábban egy földkábel átvágásával az ország olajellátásához tartozó csővezeték működésében is zavart okoztak – közölte a rendőrség a police.hu oldalon pénteken.

2023. március 17., 15:45

Szerző:

A tolvajbandát a tettenérésüket követően a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai közösen fogták el.

A közlés szerint közérdekű üzem megzavarása, rongálás és lopás kísérlete miatt folyik büntetőeljárás három férfivel és egy nővel szemben, akiket egy Pest vármegyei „bűnbanda” tagjaiként csütörtökön reggel fogták el.

A nyomozók a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel közösen Pilismaróton csaptak le a tettesekre, miközben egy telekommunikációs cég tulajdonában lévő földkábelt vágtak el. Elvinni már nem tudták a kábeleket a rendőrök közbelépése miatt.

Mivel a lopással veszélyeztetett érték több millió forint lehet, így a társaságnak nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás kísérlete miatt kell felelnie – tették hozzá.

A négy ember közül két férfit és a nőt a rendőrség egy korábbi üggyel is összefüggésbe hozta. Február 28-án ugyanis Alsónémedi külterületén vágtak ki egy darabot egy földben futó kábelből, ami az ország olajellátásához tartozó csővezeték működésében zavart okozott. Így hármukat közérdekű üzem megzavarásával és nagyobb kárt okozó rongálással is meggyanúsították a rendőrök.

A KR NNI nyomozói a gyanúsítottakat kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat – olvasható a police.hu-n.

(Kiemelt kép: az ellopott kábel helye. Fotó: police.hu)