Bepiálva a szomszédját lőtte meg légpuskával egy férfi a Ferencvárosban

Sz. Rolandot letartóztatták, a nyomozást az ügyben a rendőrség lezárta.

2022. július 11., 12:36

Szerző:

Még 2021 március 23-án történt a IX. kerületben, hogy a Sáfrány utácban egy lefekvéshez készülődő család hatalmas zajra lett figyelmes. 

A Police.hu beszámolója szerint olyan hangokat hallottak, mintha kövekkel dobálták volna az épület falait és az ablakokat. A családapa éppen kinézett a gyerekszoba ablakán, amikor egy éles fájdalmat érzett a bal vállán. A megsérült férfi kiabálni kezdett, hogy meglőtték, erre az épülettel szemben lévő házban lekapcsolták a villanyokat és az addig hangos buli lecsendesült. A sértett azonnal hívta a rendőröket, akik megállapították, hogy a légfegyverből leadott lövések a szemben lévő udvar területéről származnak, ahol a bulit tartották. A férfinak nyolc napon belül gyógyuló hámsérülése keletkezett.

A légfegyver tulajdonosát, Sz. Rolandot elfogták, a kerületi rendőrkapitányságra előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A férfi elmondta, hogy italoztak és légpuskával lövöldöztek, de nem adtak le célzott lövéseket a szemközti házra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 28 éves férfi ellen.

A BRFK a nyomozást a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészég részére.

(Kiemelt kép forrása: Police.hu)